Söktips

Du kan söka fritt utifrån uppgifter om stiftelsen
Exempel på sökkriterier
  • Ändamål
  • Stiftelsens namn
  • Stiftelsens organisationsnummer
  • Företagsnamn
  • Namn på styrelseledamot, firmatecknare eller revisor
  • Personnummer på styrelseledamot, firmatecknare eller revisor
  • Organisationsnummer på revisor

Sökfraser

Om du skriver in flera ord efter varandra söker du i databasen efter de orden i följd, det vill säga att det står direkt efter varandra i en text.

Utesluta vissa ord

I fliken Sök kan du utesluta ord i din sökning genom att använda ett minustecken (-). Om du till exempel söker på stipendium -resa får du upp träffar på stipendium, men de stiftelser som även har med ordet resa i sina uppgifter kommer inte att komma med i sökträffarna. Denna funktion finns inte i Avancerad sök.

Sök - Fritextsök

I fritextsök kan du skriva en sökfras. Sökningen görs då i stiftelsens namn, organisationsnummer, och adress och ändamål.

Avancerad sök

I avancerad sök kan du söka på särskilda uppgifter som stiftelsen. När du fyller i något i till exempel sökrutan för ändamål söker den bara i uppgifter om stiftelsens ändamål. Du kan välja att söka med flera kriterier samtidigt som till exempel ändamål och säte.

Om du vill söka efter en stiftelse med till exempel två styrelseledamöter som du har namnet på kan du klicka på +Lägg till en person för att få upp en rad till att fylla i för den andra personen.

Personnummer på styrelseledamot, firmatecknare eller revisor

I avancerad sök kan du söka på personnummer på styrelseledamot, firmatecknare och revisor. Skriv in 19 följt av födelsedatum utan de fyra sista siffrorna i fältet Namn/Org.nr/Person.Nr.

Vad innehåller träfflistan

Listan du får fram innehåller uppgifter om stiftelsens namn och organisationsnummer, fullständigt ändamål samt stiftelsens adress.

Se färre uppgifter om stiftelserna

Om du inte vill se alla uppgifter i träfflistan kan du klicka på Visa/Göm och välja det du vill ta bort. Vill du lägga till det igen klickar du på Visa/Göm en gång till.

Hur kan jag se fler uppgifter om stiftelsen

Om du klickar på stiftelsens namn eller det gröna plustecknet får du fram ytterligare information om stiftelsen såsom bland annat Firmateckning, Län, Kommun samt representanter och firmor kopplat till stiftelsen.

Sortera träfflistan

Du kan sortera träfflistan genom att trycka på pilarna till höger om det du vill sortera på, till exempel stiftelsenamn. Listan sorteras då i bokstavsordning.

Filtrera i träfflistan

När du fått fram en träfflista kan du filtrera träfflistan ytterligare genom att ange till exempel ett ord som ska finnas med i stiftelserna i träfflistan, utöver det ordet du gjort i sin första sökning.

Exportera träfflistan

Du kan exportera träfflistan genom att antingen kopiera den eller få den i ett annat format så som CSV, Excel eller PDF genom att klicka på de alternativen. Du kan även skriva ut träfflistan genom att klicka på det alternativet. Om antalet sökträffar överstiger 50 stängs automatiskt exportknapparna Kopiera, CSV, Excel, PDF samt även Skriv ut av.